Ungdom

Hvorfor ikke?

Taekwondo er en allsidig treningsform som gir deg bedre styrke, kondisjon og smidighet samtidig som du lærer selvforsvar. Varierte og morsomme treninger i et godt sosialt miljø gjør det lett å komme seg opp av sofaen og på trening.

Hva foregår under treningen

Treningen starter alltid med oppvarming. I taekwondo sparker man mye så det er viktig å være god og varm i bena for å unngå skader. For å kunne sparke høyt er det viktig å trene mykhet, derfor inneholder hver trening uttøyning. Resten av treningen dreier seg gjerne om et eller flere tema, som for eksempel selvforsvar eller spark og slag på puter. Øvelsene foregår ofte i par og man pusher hverandre til å yte bedre.

Trening for kropp og sinn

Gjennom å trene taekwondo utvikler du deg ikke bare fysisk, du lærer også konfliktmestring og får bedre selvtillit. Du lærer deg å stå foran en gruppe og vise frem det du kan og etterhvert vil du få prøve deg som instruktør. Dette er erfaringer som kan godt med både i skole og jobbsammenheng.

Tenkt stort – hvis du vil

Taekwondo er ikke som fotball og andre lagidretter hvor alle på laget må satse like mye. Har du lyst til å trene et par ganger i uka for mosjonens del er det greit, og har du lyst til å satse er det du selv som bestemmer hvor høyt. Det finnes alt fra små lokale mesterskap og klubbmesterskap til EM, VM og OL. I de siste årene har flere utøvere fra Hwa Rang hatt fast plass på landslaget og vunnet titler både i inn og utland.